VATTEN I KORTHET. DET BÄSTA FÖR DIN TRÄNING?

18 november, 2018

Vatten.

Vi lägger otroligt mycket pengar på olika saker för vara nyttiga. kosttillskott, hälsokost, proteinrika livsmedel osv. Men en sak som faktiskt är gratis och kanske viktigare än något annat är vatten. Det är något många försummar och kanske inte känner till. Men tänk efter.

Vår kropp består uppemot 70% av vatten och används i alla celler, organ, vävnader och hjälper till att reglera temperaturen i kroppen och hjälper kroppsliga funktioner att fungera.

Eftersom vi svettas ut vatten och även blir av med vätska vid matsmältning och andning är det viktigt att ersätta denna vätska man förlorar för att kroppen ska kunna fungera optimalt. En sak många kanske inte klarar av, gör eller ens tänker på.

Hur mycket vatten om dagen man ska dricka varierar från person till person och nivån av aktivitet men att man har rent urin brukar vara ett teckna på att man fått i sig tillräckligt med vätska. Att vänta på att man blir törstig är inte rätt. Det är ett tecken på att man redan är uttorkad och egentligen redan för sent. Man ska dricka vatten regelbundet under dagen, kissa rent och inte bli törstig. Enkelt va?

Nej inte för alla. Många har jättevårt att dricka vatten men vårt tips är att ha ett glas i köket. Varje gång  ni går förbi tappar ni upp en glas och dricker. Även ett glas vatten varje måltid och under träning brukar många ha enklare att klunka i sig vatten. Fundera även på alla positiva egenskaper som kanske gör att ni faktiskt dricker mer.

Ett trick man kan använda sig av är att blanda med tex aminosyror eller fun light för få lite smak i det. Det är ett bra alternativ om andra alternativet är inget vatten. Annat som kaffe eller energidrycker fungerar inte vidare bra då de innehåller koffein som är vätskedrivande och man bör då dricka ännu mer.

Andra viktiga egenskaper är det kan hjälpa mot huvudvärk, något man kan få vid uttorkning.  Det transporterar ut slaggprodukter ur kroppen och hjälper till att transportera viktiga ämnen såsom hormoner och celler. Får du inte tillräckligt med vätska kan slemhinnorna i mun, hals och näsa torka ut och du blir mottaglig för infektioner och kan få förkylning, hosta och halsfluss. Och matsmältningen startar med saliv vars bas är vatten.

Det kan bidra till viktminskning om man dricker mycket då man snabbare får en mättnadskänsla och man bränner till och med kalorier av att dricka vatten då kroppen måste värma upp det till kroppstemperatur.

Du förebygger förstoppning, får vackrare hy och hår, hjärnan kommer vara skarpare, du kommer träna bättre osv osv. Allt genom att dricka vatten

Ja vi utmanar dig att hitta något på marknaden som kan tävla med vatten. Och det är gratis. Så kom igen fyll upp era glas eller shakers och börja dricka vatten.

Ert gym i Landskrona – Hälsohuset

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/6/7/9/halsohusetlandskrona.se/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 602 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/6/7/9/halsohusetlandskrona.se/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 602 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/6/7/9/halsohusetlandskrona.se/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 602 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/6/7/9/halsohusetlandskrona.se/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 602